KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

SZÍNDINAMIKA SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉSRE

A Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszéke felvételt hirdet a 2014. február 15.- től induló SZÍNDINAMIKA SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉSRE. A vizuális kultúra összes területéről szívesen fogadjuk a jelentkezőket, de főként olyan építész kollégák jelentkezését várjuk, akiket behatóbban érdekel a színek világa, a színharmónia-tan, történelmi épületek korhű színrekonstrukciója, városok vizuális arculatának megújítása, panel-lakótelepek átfogó művészi színvonalú újraszínezése.

A posztgraduális képzés időtartama 4 félév. Lehetőség nyílik a képzőművészet sokféle technikájával történő önmegvalósításra, formatani, kompozíciós módszerek megismerésére, a külső és belsőtéri színtervezés és az ehhez kapcsolódó számítógépes programok megismerésére, melyek egyre fontosabbak a mai a tervezési gyakorlatban is. A részvétel feltétele egy diploma megléte, vagy megszerzése a 4.-ik félév végére. A sikeresen diplomázó hallgatók színdinamikai tervezőművész, vagy színdinamikai szakmérnöki diplomát kapnak.

A képzés elméleti tárgyai a Színdinamika és a Kortárs Képzőművészet-történet, gyakorlati művészi műhelymunka folyik a Kompozíció tárgy keretén belül, amely különböző murális művészeti műfajok; pld. mozaikkészítés, különleges falfestő eljárások, egyedi grafikai technikák, környezettervezés, rajzolás - festés, építészeti grafika műfajain belül történnek. Évek óta kedvelt a fonyódi nyári művésztelepünk is, sok hallgató még több év után is visszajár, tagja a Színdinamika Baráti Körnek. A legtehetségesebb hallgatók bevonásával konkrét építészeti színtervezési feladatokat is végzünk ország szerte. Az elmélet és a művészi alkotás mellett a harmadik oktatási irányvonal a ma már nélkülözhetetlen számítógépes grafikai programok megismerése; Photoshop, Corell, Archicad, Illustrator, 3D stb... a csoport megegyezése szerint. Többször szerepel neves magyar és külföldi meghívott előadó az optika, látáselmélet, kortárs zene, környezetesztétika, pszichológia, művészettörténet témájában is.

Weboldalunk: http//szindinamika.hogabor.hu
www.szintervezes.hu
http://www.rajzi.bme.hu/en/oktatas/szindinamikai-szakmernoki-muhely

Kapcsolódó cikk: www.tervlap.hu/cikk/show/id/842

A képzés péntekenként délután zajlik 12 h-16 h-ig.
Részvételi díj: 150.000.- Ft / félév
Jelentkezni lehet a 463 30-48 és a
06-302-279-659-es mobilszámon /Dr. Tari Gábor/ és a
gabortari@yahoo.com email címen.


Létrehozás időpontja: 2013-11-21 20:03:55
Utolsó módosítás időpontja: 2013-12-19 10:02:22

Megtekintések száma: 16851
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41579