KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Olasz alumíniumdesign

Az évtizedekkel korábban inkább ipari környezetben megjelentő alumínium homlokzatburkolat és tetőfedés ma a középületek és lakóépületek, sőt családi házak kedvelt burkoló anyaga. Erről tanúskodik sok szép magyar és nemzetközi példa egyaránt.

Az elmúlt évtizedekben főleg középületeken a szerelt homlokzatburkolatok térhódításának lehettünk szemtanúi, amely egy-egy épületen alapvetően meghatározza annak megjelenését, stílusát, sőt gyakran környezetét is. A XXI. század megrendelői elvárása kész épület esetén a gazdaságos üzemeltetés, a korszerű építési termékekkel kapcsolatosan pedig az esztétika és tartósság, amely egyre inkább kiegészül a gyártói elvként megjelenő, a környezetre is tekintettel folyó gyártással. A szálcement, kerámia vagy fém –acél és alumínium – homlokzati és tetőfedő anyagok köre mind felületeit, színeit és a benne rejlő építészeti lehetőségeket tekintve is egyre nagyobb változatosságot mutat. A választékot gazdagítja egy, az olasz alumínium designt képviselő termékcsalád, a Vestis.

A magyar piacon a Vestis bevonatos alumínium burkolatok a legkülönbözőbb fémek – acél, réz, titán-cink - megmunkálásban tapasztalt olasz gyártó, a Mazzonetto terméke, amelyet a szálcement – Cembrit, Cedral Eternit – valamint a Möding kerámia homlokzatburkolatok és tetőfedő anyagok kizárólagos magyar forgalmazója a CRLT Solution vezetett be a magyar piacra, a tetőfedéshez és szerelt homlokzatokhoz teljes körű építész és kivitelező támogatás kíséretében.

Alumínium homlokzat, tető, eresz - egységes látvánnyal

Könnyen teljesíthető, hogy a homlokzatra, tetőre kerülő pl. alumínium burkolattal anyagában és színében is megegyező ereszcsatorna kerüljön. Ebben a Vestis családdal feltétlenül érdemes számolni, különösen azért, mert mindez a tervezés után egykézből, a szükséges tartószerkezetekkel együtt, pontos mennyiségszámítás után kerül a kivitelezés helyszínére.

Az előnyös épületfizikaiakon túl az alumínium további előnyöket kínál a tervezőknek és kivitelezőknek, sőt a beruházónak egyaránt.

A tervezői kreativitást a 10 féle szín és négy féle felületi kialakítás szolgálja.

Az 100 %-ban újrahasznosítható alumínium elvitathatatlan előnye a kivitelezésben a könnyű súlya (2 kg/m²), egyszerű és a mangánban gazdag 3005-s ötvözet könnyű feldolgozhatósága, akár alacsony hőmérsékleten is folytatható alakíthatósága.

A beruházók számára vonzó lehet a kész épület garantált csekély karbantartási igénye, vagy karbantartásmentessége. Ezt szolgálja többek között az anyag felületén a 35 mikron, hátoldalán pedig a 20 mikron bevonat miatti tartóssága, extrém időjárási viszonyoknak közötti ellenálló és korrózióálló képessége. Mindez a gazdaságos üzemeltetés része.

Kiselemes megjelenés könnyed alumíniumba burkolva

A kiselemes alumínium kedvelt megoldás azoknak, akik a klasszikus fedési formákat kedvelik, legyen szó új építésről vagy felújításról. Az anyaggal a munka gyorsan halad, hiszen négyzetméterenként mindössze 3 elemet szükséges a helyére illeszteni.

Az alumínium kis súlya, felületi tartósság, könnyű beépíthetőség, széles színválaszték mind hozzájárul ahhoz, hogy bármely tetőforma esetében kiváló választás legyen. A kiselemes fedéseknél 18 féle színből választhatunk sima- és strukturált felülettel, amely akár már 20 fokos tetőhajlásszög esetén is alkalmazható. A Mazzonetto esetén a tetővel megegyező színben állnak rendelkezésre rozsdamentes rögzítőkapcsok, gerincszellőző- és hófogó elemek – így teljes a rendszer. Az előnyök sorához tartozik a 40 év garancia, amely a korrózióvédelemre és a színre egyaránt vonatkozik. A kiselemes fedés a Vestis alumínium tetőfedő választék új tagja az állókorcos rendszerek mellett, a TS.03 az olasz Mazzonetto gyáraiból.

Mindezeket az előnyöket – legyen szó tetőfedő vagy homlokzatburkolati elemekről - építésztámogatással, mennyiségszámítással, logisztikával és veszélyeshulladék-elszállítás együtt, valamint kivitelezés-helyi tanácsadással kínálja a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a CRLT Solution.

www.crlt-solution.hu


Létrehozás időpontja: 2022-05-31 20:05:27
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-31 20:07:52
Cimkék: olasz, aluminium, crlt,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 4255; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47083