KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

ARCAD v12 Építészeti Tervezőrendszer tervezői szemmel

Tervezőként közel 15 éve használom a DesignSoft által fejlesztett ARCAD építészeti tervezőszoftvert. A program felhasználóbarát, könnyen kezelhető, használata tapasztalataim alapján kényelmes, segítségével a munka örömteli és hatékony. Az építészeti tervezési feladatok széles skálájának elvégzésére alkalmas, munkafelülete átlátható, eszköztára tartalmazza az összes olyan funkciót, melyre a tervezés során szükség van, így lehetővé teszi a komplett tervdokumentációk létrehozását, a szakmai folyamatok elvégzését. Használatával a project gyorsan fejlődik és életre kel. A program inspiráló, megkönnyíti a tervezést, korszerű 3D modellezési funkcióinak fejlesztésével pedig felveszi a versenyt a drágább szoftverekkel. Lehetőségem nyílt különböző, más tervezést segítő programok kipróbálására és használatára. Tapasztalataim alapján továbbra is az ARCAD Építészeti Tervezőrendszer használata mellett döntöttem és a v12 verzió megerősítette döntésem helyességét.

Az eddig is ésszerűen, mérnöki gondolkodással összhangban működő ARCAD program a legújabb v12 változatában a látványtervezésben fejlődött sokat. A modell vagy annak részletei könnyen változtathatóak a látványkészítés folyamatában a 3D ablakban, a tervezett elemek/anyagok szükséges adatai a hőtechnikai számításokhoz is könnyen kinyerhetőek. A tervezés több területén is dolgozunk és azt tapasztaltuk, hogy komplexebb mérnöki munkában egyaránt jól használható a program. Az ARCAD tervezőrendszerben levő lépcső-, tető-, fedélszék-, terep- és úttervező modulok nagy mértékben kielégítik a tervezés során felmerülő igényeinket. A lépcsőtervezővel egyenes, húzott  és ívelt fokok is leírhatók, melyek változó fokszámban kérhetők a lépcsőkarra. A terep- és az úttervező meggyorsítja a látványterv készítését, az épület jól beépíthető a tájba segítségével. A tetőtervező nagy precizítást igényel, de egy kis gyakorlással tetszőleges, akár ívelt tetők is gyorsan tervezhetők. A tetőn a kivágások a felülnézeti ablakban a tetőre rajzolt poligonnal adhatók meg, amely pillanatok alatt megrajzolható, automatikusan megjelenik a kivágás, ellenőrizhető annak helyessége a tetőszerkesztő 3D ablakában. A fedélszéktervező részletes fedélszék tervezését, annak anyagkigyűjtését biztosítja, ugyanakkor a metszet gyors elkészítésében is nagyban segít. A metszet a szerkezetek (falak, födémek, oszlopok) rétegezhetősége miatt szinte készre generálható a 3D modul segítségével, amelyhez a rétegleírások, magassági kóták gyorsan felvehetők. Nagy előnye az új verziónak, hogy az épület továbbtervezése miatt a metszeti rajzon a tervező által elhelyezett információk megtarthatók, és csak a megváltozott épület metszeti rajza kerül a régi helyére a metszet újragenerálásával és az ott kidolgozott információk megmaradnak.

Használatát mindenkinek csak ajánlani tudom. A program ár-érték szempontjából a legjobb, teljeskörűen kiszolgálja az általános megrendelői és tervezői igényeket. Természetesen ezzel a programmal kapcsolatban is merültek fel technikai kérdések, de ezekre mindig rövid időn belül választ kaptunk a fejlesztőktől, és észrevételeinket a fejlesztésnél figyelembe vették. Az ARCAD a magas színvonalú tervezés kiváló eszköze, és az építészeti tervezés folyamatának minden lépésénél elengedhetetlen segítség, ára pedig a legkedvezőbb választásnak tekinthető.


1037 Budapest Csillaghegyi u 19-21
T/F: 269-1206 / 332-7777,  arcadfull@gmail.com
www.designsoftware.com
LaBouff Zsuzsanna
építész-, tartószerkezet- és úttervező mérnök
zslabouff@gmail.com
www.labouff.hu

Létrehozás időpontja: 2014-11-20 09:01:39
Utolsó módosítás időpontja: 2015-01-13 16:15:12
Cimkék: arcad;
Megtekintések száma: 12615
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42436