KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A 2017. évi Ybl Miklós-díj hirdetménye

A Miniszterelnökség a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló
15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján felhívást tesz közzé a 2017. évi Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozóan. A díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.

A díj évente legfeljebb 5 fő részére adományozható, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.
A díj átadására a 2017. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió-ötszázezer forint összegű pénzjutalom jár.

Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár, mint a bizottság elnöke, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, mint a bizottság társelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.

A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje:
2017. január 8. 24:00 óra

A formai követelményekről és a további tudnivalókról az Ybl Miklós-díj weboldalán a www.ybldij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok regisztrációt követően  ide tölthetők fel december 7. éjféltől. A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tavalyi évhez képest megváltozott a jelölés rendje, a jelöléshez szükséges dokumentumokat a javaslattevőnek kell feltöltenie!


Létrehozás időpontja: 2016-12-14 12:03:19
Utolsó módosítás időpontja: 2016-12-14 15:05:30
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 13264
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43850