KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Budapest XII. Óra út 20.

Tisztelt Kollégák!

Az Amerikai Nagykövetség építésze vagyok, és tulajdonunkban álló Budapest XII. Óra út 20. szám alatti ingatlannal kapcsolatban szeretném tisztázni, hogy ki rendelkezik az épülethez fűződő szerzői jogokkal.

Saját, valamint a Lechner Központ tervtárában sikerült fellelnem az akkor romos állapotban lévő épület 1984-es felújítási terveinek egy részét, mely az Iparterv, 4890/24 tervszámon volt nyilvántartva, az építész tervezőnél viszont csak aláírás szerepel, mely alapján beazonosítani nem tudom, ugyanakkor arról is tudomásom van, hogy ez időben a követségen saját tervező iroda is működött. 

Figyelemmel a Magyar Építész Kamara Etikai és Fegyelmi Szabályzatára, keresem azt a tervezőt, aki az épülethez fűződő szerzői jogokkal (szellemi, illetve vagyoni) esetlegesen rendelkezik. Az épületen a nagykövetség nyílászáró csere-, homlokzatfelújítás, valamint kisebb belső felújítás/átalakítást tervez, melyhez hozzájárulásukat kérném.
 
Köszönettel:
 
Gorzás Adrienn
okl. építészmérnök
É 07-0457
 
Amerikai Nagykövetség
E-mail: GorzasA@state.gov 
Mobil: +36 30 816 1068"
 

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő a Magyar Építész Kamara honlapján, vagy egyéb írott és elektronikus sajtótermékben a tervező felkutatására hirdetményt feladni, hogy az adott építészeti alkotás árva mű legyen. Amennyiben egy építészeti alkotás árva művé válik, nem azt jelenti, hogy a továbbiakban az alkotás vagy annak terve szabadon felhasználható. Felhasználási engedélyt – a tervező helyett – a fent leírtak szerint csak a SzTNH adhat.

Részletes tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide

Létrehozás időpontja: 2020-06-30 18:29:52
Utolsó módosítás időpontja: 2020-06-30 18:32:07
Cimkék: eredeti, tervező, keresés, budapest, xii, óra, út, 20; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 9493
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46094