KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Díjmentesen elérhetők az önkormányzatok számára a megyei területrendezési téradatok

A 2020 során felülvizsgált megyei területrendezési tervek téradatai alapján elkészültek a települések településrendezési feladataihoz szükséges zip formátumú adatcsomagok, amelyekhez az önkormányzatok az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) Tájékoztató modulján keresztül tudnak díjmentesen hozzáférni.

Ezek a téradatok a településtervezésben felhasználva megkönnyítik a településszerkezeti és a szabályozási terv rétegeinek elkészítését, illetve a megyei tervekkel való összhang megteremtését. Korábban ugyanis csak pdf formátumú térképi mellékleteiként lehetett hozzájutni a megyei téradatokhoz georeferálás és újravektorizálás után, amely nagy hibalehetőséget hordozott magában.

A Lechner Tudásközpont tájékoztatása alapján a tavaly elfogadott megyei tervek már egységes rétegszerkezetű térinformatikai állományok, ezekből készítették el a településenkénti adatcsomagokat, amelyeket a települések által kijelölt adminisztrátorok – regisztrációt követően – érhetnek el.

További információ: http://lechnerkozpont.hu/cikk/elerhetok-a-megyei-teruletrendezesi-teradatok-a-hazai-telepulesek-szamara


Létrehozás időpontja: 2021-02-18 12:31:36
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-18 12:32:47
Cimkék: lechner, díjmentes, önkörmányzatok, területrendezés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 7176
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46421