KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Equitone Tectiva: elegancia a homlokzaton

Egy anyag, amely különleges felületének tapintásakor érezhetőek a természetességét adó finom metszésű szálak, és amely külső bevonat nélkül is színes. Elegáns homlokzati megoldás, amely eredetiségével mutatja meg természetességét. Ez a Tectiva, az Equitone család tagja.

Az Equitone Tectiva teljes keresztmetszetében színezett, külső bevonat nélküli homlokzati panel. A szálcement eredeti formában jelenik meg az anyagban, így az anyag egyszerűségét, természetességét az esetlegesen előforduló, véletlen színkülönbségek, illetve a lapok külső felületén kitapintható finom metszésű szálak is kihangsúlyozzák.
A Tectiva szálcement homlokzati lapok progresszíven képviselik a szálcement anyagában rejlő lehetőségeket, a szálcementre jellemző finom színárnyalatok és nyers felület pedig a természetes anyagok örök értékét hordozzák magukban.

Őszinte elegancia
A Tectiva táblák igen rugalmasak, így 8 mm-es vastagságuk mellett is alkalmasak nagytáblás - akár 1220/3050 mm-es méretben is beépítésre, látszó-, vagy hátfuratos rejtett mechanikai megfogással, ellenállva a homlokzattal szemben jelentkező összes dinamikus behatásnak.
A tábla anyagában hidrofóbizált a panelek különleges szilán bázisú beeresztésének köszönhetően, így a felület a maga őszinteségében tudja bemutatni a szálcement valódi jellemzőit. A gyártó cég a szakszerű beépítés mellé bátran nyújt 30 év gyártói garanciát a termékre, hiszen annak ellenállósága és színtartóssága túlmutat a vele szemben támasztott követelményeken.
Az Equitone szálcement homlokzatburkolati anyagok rendelkeznek magyar nyelvű teljesítmény nyilatkozattal, mely a szálcementre vonatkozó EN 12467 szabvány szerint egyértelműen specifikálhatóvá teszi az lapokat az építészek számára.

A naturalista anyag története
Amikor az átszellőztetett homlokzatburkolatot említjük, nem tudományos áttörésről, inkább egy fokozatos felfedezésről van szó, ami több évszázaddal ezelőtt Norvégiában, jórészt intuitív módon kezdődött el. A kezdeti megoldást „hézagos fészer-technikának” nevezték, mivel eredetileg ezt a megoldást leginkább a fészerek építésénél alkalmazták. A deszkaburkolat deszkáinak tetejénél és aljánál hézagokat hagytak, hogy így biztosítsák a vízelvezetést és a burkolat alá bejutott víz elpárolgását.
A belgiumi Eternit vállalat az 1950-es évek közepén egy hosszú távú fejlesztési folyamatot indított el, amikor elkezdte a nagyméretű burkolati panelek gyártását. Ennek egyik fontos állomása a 2004-ben bemutatott új generációs, teljes keresztmetszetében színezett Equitone Natura panel, amelynek áttetsző/színtelen külső bevonata alatt átsejlik a szálcement eredeti szerkezete. A Natura panelek nedvességállók és UV-stabilak, a panel hátoldala áttetsző szigetelő bevonatot kap. Mára ez a homlokzatképzési mód elegáns és minőségi épületek sajátja, amelynek megvalósításához különböző burkolatok között válogathatunk – az Equitone választékában is.
Nagyjából ezzel együtt került piacra az Eternit új, természetes megjelenésű panelje, az Equitone Tectiva homlokzati panel. A természetes, környezetkímélő anyag formai letisztultságával és naturalista színvilága egyedi eleganciát teremt, amely függetlenül a divattól képvisel örök értéket.

Pályázat építészeknek és építészhallgatóknak
Az Equitone anyagok magyarországi gyártói képviselete és forgalmazója a Creaton South-East Europe Kft. pályázatot hirdetett az anyagot megvalósult vagy tervezés alatt álló épületeiken alkalmazó építészek, illetve az anyagot bármilyen iskolai munkájuk során alkalmazó építészhallgatók számára.
Benyújtási határidő: 2015. október 31.
További információ és a pályázatok online feltöltése www.equitone.hu/epiteszpalyazatok

Az Equitone magyar csapata információval, anyagmintával áll e különleges anyagot alkalmazni szándékozó építészek rendelkezésére.
A 2015. évi színválaszték a www.equitone.hu, és a www.equitone.com oldalakon megtalálható.

 


Létrehozás időpontja: 2015-06-22 18:02:45
Utolsó módosítás időpontja: 2015-06-22 18:02:45
Cimkék: Equitone; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14112
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42883