KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

FORMÁLJ TERET!

Felhívás kreatív fiatalok csoportjainak szerte az országban

Nyomasztanak a szürke hétköznapok? Lehangolnak a körülötted lévő betonfalak? Unod, hogy nem történik semmi a lakóhelyeden? Úgy érzed, soha nem hallgatnak meg? Bánt, hogy nem tudod elmondani a véleményed? Elkedvetlenít, hogy nem találod a hangot az idősebbekkel?

VÁLTOZTASS!
Hozd a haverokat! Fogj össze a helyi közösséggel! Válassz teret! Mondd el! Vitasd meg! Fesd le sokaknak! Alakítsd a környezeted! Nyiss nemzetközi szintre! Utazz!

A MOSTart NKKE a SPACE nemzetközi Erasmus+ projekt keretében pályázatot hirdet kreatív fiatalok csoportjai számára kültéri festett felületek létrehozására. Mondd el véleményedet régi házak, víztornyok, beton- és tűzfalak, padok, lépcsők, buszmegállók falán! Fejezd ki vizuálisan: te mit gondolsz az Európai Unióról? Látod-e az előnyeit annak, hogy uniós országba tartozol? Ki tudod-e ezeket használni? Segít-e a munkatervezésedben-jövőbeli elképzeléseidben a nagyobb dimenzió? Vannak-e félelmeid az Unióval kapcsolatban? Mit üzenne a generációd Brüsszelnek?

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

  • Az alkotás közös élményébe a kezdeményező fiatalok (15-30 év) bevonják a helyi közösség szélesebb rétegeit is, lehetőleg többgenerációs részvételt biztosítva a munkához. Előnyt jelent a hátrányos helyzetű célcsoportok aktivizálása az elbíráláskor.
  • A kifestett objektumok jól látható kültéri falak, tárgyak, felületek legyenek. A téma fentebb részletezésre került, a technika szabadon választható.
  • Az alkotásokon kérjük elhelyezni az Erasmus+ program logóját. Innen letölthető: E+Logo LINK
  • A térfestés megkezdéséhez a csapatok rendelkeznek a szükséges engedélyekkel (közterület esetén).
  • Az országos első három helyezett csapata vállalja, hogy az eredményhirdetés után részt vesz egy, a kiíró által irányított fókuszcsoportos beszélgetésben (uniós témákról).

REGISZTRÁCIÓ:
A regisztráció a csatolt dokumentum kitöltésével és elküldésével valósul meg. A regisztrációs dokumentum innen letölthető: RegLapHu LINK
A regisztrációs dokumentumot online kérjük beküldeni az office@mostart.org címre 2016. május 31-ig.
Megjegyzés: A regisztrációs dokumentum kitöltéséhez szükség van a megalakult csapatokon belül egy rövid beszélgetés lebonyolítására, a megadott segéd-kérdések alapján. A beszélgetésről egy 8-10 mondatos összefoglalót várunk a dokumentumban. Kérjük, az eseményről fotókat is készítsetek, amit csatolt fájlként tudtok a dokumentum mellé elküldeni. (3072x2048 pixel, 240 dpi)

BENYÚJTÁS:

  •  Az elkészült térfestményekről dokumentációs anyagot várunk, mely 4-5 (3072x2048 pixel, 240 dpi) felbontású fotót tartalmaz. Csatolható az alkotás folyamatát megörökítő videólink is.
  •  A dokumentációs anyagot kérjük az office@mostart.org címre csatolt fájl formájában elküldeni, legkésőbb 2016. június 30-ig.

ZSŰRI:
A beérkezett alkotásokat közismert személyiségekből álló szakmai zsűri bírálja el. A döntésről emailben küldünk értesítést.

NYEREMÉNYEK:

  •  A legizgalmasabb művek alkotói jutalomban részesülnek.
  •  Fődíj: a pályázat három nyertes csapatából 3-3 fő ingyen részt vehet egy nemzetközi római térfestésen, mely várhatóan 2016. októberében kerül megrendezésre.
  •  Ezeken felül minden pályázót és érdeklődőt szeretettel meghívunk a projektet lezáró nemzetközi kiállítás megnyitójára és sajtókonferenciájára, Budapestre. (Várható időpont: 2017. február)

 

A nemzetközi projektről bővebb tájékoztatást a http://www.erasmuspace.wordpress.com oldalon találsz.

A kiírással és pályázással kapcsolatban további információk kérhetők a következő címen:
Varga Anett
MOSTart NKKE
office@mostart.org
varga.netti@gmail.com
+36-20-368-3552


Létrehozás időpontja: 2016-05-17 12:11:50
Utolsó módosítás időpontja: 2016-05-17 12:19:11
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11958
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43471