KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

HOZZUK EGYÜTT TETŐ ALÁ! - Kerámia tetőcserép az építészetben - BÁRMILYEN FUNKCIÓBAN!

A Creaton Hungary Kft. 2014. évben immáron második alkalommal írja ki Építész Pályázatát, amelyre ezúttal nem csupán középülettel, hanem bármilyen funkciójú épülettel lehet pályázni. A zsűri tervezett és megvalósult épületeken keresi a Creaton kerámia tetőcserép változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait az egyszerűtől a legbonyolultabbig, illetve a Creaton kerámia tetőcserepekkel megvalósult különleges műszaki megoldásokat.

Az ezúttal egy fordulóban meghirdetett, összesen 700 000 Ft összdíjazású pályázat díjátadó ünnepségére januárban kerül sor, a már méltán rangos Creaton Tetőszépségverseny díjátadójával egyidőben.

A kerámia tetőcserepek használati lehetőségeinek sokrétűségét közel olyan hosszan lehetne sorolni, mint amilyen hosszúságú múltra tekint vissza e természetes és természetes szépségű építőanyag. E felhasználás sokrétűsége azonban nem csupán a változatos színeknek, hanem sokkal inkább a változatos formavilágnak köszönhető.
A modern vonalvezetésű, kortárs épületeken alkalmazható sík cserepektől, a gazdaságos megoldásokat kínáló hullámos cserepeken át a tradicionális megjelenésű hornyolt és hódfarkú cserepekig a kerámia tetőcserepek a beruházók és az építészek számára egyaránt az épület arculatának legváltozatosabb kialakítását teszik lehetővé.
A Creaton Építész Pályázat célja e sokrétűség bemutatása az építesz szemén keresztül.
A pályázat zsűrije tehát keresi a tervezett és megvalósult épületeken a Creaton kerámia tetőcserép változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait keresi az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

A pályázat idén egyfordulós. Így a november 5-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. A pályázás feltétele azonban természetesen, hogy a jogosult tervező az épület tervezése során a Creaton tetőcserepeit használja, illetve az épületet Creaton tetőcserép fedje.

JELIGE: KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

A zsűri ezúttal is külön díjazhatja a tervező által érdekesnek, tanulságosnak, példamutatónak, szakmailag előre mutatónak, a szakmai közvéleménnyel megosztandónak ítélt megoldásait. Ennek feltétele a pályázathoz csatolt maximum 1 oldalas tervezői leírás és a megoldás szemléltetéséhez szükséges rajzok megjelölése.
Pályázati kategória: Különleges műszaki megoldás

A pályázaton 2012. január 1-je és 2014. november 5. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges) illetve használatba vételi engedélyt kapott épületek pályázhatnak, illetve külön megjegyzéssel a „különleges műszaki megoldás” kategóriában.BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MINDKÉT FORDULÓBAN

Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA rendes tagja
Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag
dr. Fülöp Zsuzsanna, okleveles építészmérnök, egyetemi docens
Viszlai József, Pro Architectura díjas építész, a 2013. évi Építész Pályázat I. díjasa
Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

PÁLYÁZATI DÍJAK, ELISMERÉSEK

A zsűri a legjobb pályaműveket alábbi díjjakkal ismeri el (amely mellett további különdíjak is odaítélhetőek):
1.    díj - 250 000 Ft
2.    díj - 150 000 Ft
3.    díj - 100 000 Ft

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:
Build-Communication Kft.
2040 Budaörs, Szabadság út 77.
T: (23) 611-028
F: (23) 611-029
info@buildmarketing.hu

Pályázatok feltöltése:
www.creatonteto.hu/epitesz-palyazat

További információ a Creaton Hungary Kft. termékeivel műszaki megoldásaival kapcsolatosan, illetőleg alkalmazástechnikai CD (Archicad) igénylése:
info@creaton.hu, www.creaton.hu

 


Létrehozás időpontja: 2014-10-08 10:34:25
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-08 10:49:24
Cimkék: creaton, tető;
Megtekintések száma: 10286
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42322