KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Környezetbarát épület és szigetelés Gerendaház szigetelése FactPlus ásványgyapottal

Tisztelt Kollégák!

Valószínűleg a fa volt az egyike az első alapanyagoknak, amiből az őseink lakhelyüket építették. Napjainkban ismét kezd előtérbe kerülni a fából való építkezés. A Németh-Fa Kft. (Lenti) a legmodernebb CNC technológiával állít elő minőségi faipari termékeket, legyen szó fa nyílászáróról, svédpadlóról, tetőszerkezetről vagy faházról. Ezen hírlevelünkben egy gerendaház szigetelési lehetőségét mutatjuk be.

A gerendaház falszerkezete különböző vastagságú gerendából
készülhet (84, 110, 124, ill. 164 mm).
Az itt bemutatott gerendaház falszerkezete:
– 84 mm vtg. gerendafal
– 100 mm vastagságú FactPlusTM 039 szigetelés
– párazáró fólia
– hajópadló

Az épület funkcióját tekintve gyümölcsaszaló épület, ideiglenes használattal, így a fokozott hőszigetelésre nem volt igény, de természetesen a tartószerkezet belső oldalára tetszőleges vastagságban elhelyezhető hőszigetelő réteggel bármilyen hőátbocsátási tényező érték elérhető: akár a 2018. január 1.-től kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált követelményszint, vagy annál jobb érték is.
A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, az újrafelhasználási és a környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete. A környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – ECOSE® technológiával – készül a FactPlusTM termék is, így ezen szigetelőanyag alkalmazása kézenfekvő választás a gerendaházak hőszigetelésénél.

A gerendaházat építő szakemberek szerint a FactPlusTM szigeteléssel a munka is hatékonyabb és komfortosabb, a régebben alkalmazott könnyű kőzetgyapot szigeteléssel szemben, mivel nem kell gyakori technikai szünetet tartani, hogy a munka közbeni por irritációtól megszabaduljanak. A jövőben igyekeznek az összes faháznál a FactPlusTM szigetelést használni, legyen az gerendaház, rönkház, vagy fa vázszerkezetű épület.

Ha tervezőként, kivitelezőként, forgalmazóként regisztrálni szeretne adatbázisunkban, látogassa meg honlapunkat a www.knaufinsulationszigeteles.hu cím alatt!


Létrehozás időpontja: 2015-05-27 18:41:44
Utolsó módosítás időpontja: 2015-05-27 18:41:44
Cimkék: knauf, insulation; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10570
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42842