KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Leányvár 148/8-148/9 hrsz.

Tisztelt Építész Kollégák!

Leányvár 148/8-148/9 hrsz. alatti telkekre MMZS - ÉpGéptech Kft.vel kötött, lezáratlan Tervezési Szerződéssel rendelkezem. A Tervezési Szerződés szerint Megrendelőnek az egyeztetések során 3 napon belül kell reagálnia a bemutatott előtervekre, ellenkező esetben a tervezési határidő módosul. A Tervezési Programnak megfelelő több változat bemutatása, és azok számtalan módosítási igénye során rendszeresen 6-10 napos késésekkel tette meg észrevételeit.

A várakozási idő alatt a tervezési munka állt, és emiatt - Megrendelő hibájából - időközben az eredeti határidő is letelt. A Megrendelő a Szerződésben részteljesítéshez kötött, megküldött és átvett közbenső részszámla kifizetésére nem volt hajlandó, helyette – a határidő elteltére való hivatkozással – a Szerződést felmondta. A Megrendelő felmondása esetére a Szerződésben is rögzített – addig elvégzett munka kifizetésére - sem hajlandó, és mindennemű kommunikációtól elzárkózik. Ezért a Szerződést nem tekintem lezártnak, és jogi lépéseket teszek annak rendezése céljából. A Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Szabályzatának 16. § értelmében felhívom a tisztelt kamarai tagok figyelmét, hogy az elkészített előterveimet szellemi és személyi jogok védik, azoknak az eredeti tervező hozzájárulása nélküli tovább dolgozása, illetve felhasználása etikai vétségét valósít meg, amely fegyelmi eljárást von maga után. Felhívom továbbá tisztelt kamarai tagtársak figyelmét, hogy a Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Szabályzata 17. § (1) pontja kimondja, hogy amíg egy tervezőnek lezáratlan jogviszonya áll fenn, addig a szerződésben megnevezett ingatlannal kapcsolatosan megbízást egyetlen egy építész sem vállalhat. Fentiekre tekintettel kérem a Kollégákat, hogy tárgyi ingatlanon a szerződés lezárásáig megbízást ne vállaljanak.

Köszönettel:
Bakos Géza építész
É1 11-0028
+ 63 30 523 0725
bakoscad@gmail.com


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2021-11-25 09:02:18
Utolsó módosítás időpontja: 2021-11-25 09:04:23
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4285
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46796