KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MAPEI - CERSAIE

Bologna, szeptember 28.–október 2.

A Mapei az idén szeptember 28. és október 2. között Bolognában megrendezésre kerülő nemzetközi fürdőszoba, burkolat és szaniter szakvásáron, a Cersaié-n is képviselteti magát. Mint eddig minden évben, a kerámia szektor mostani seregszemléjén is a legnevesebb olasz és külföldi gyártók mutatják be itt a legújabb fejlesztéseiket és az aktuális trendeket.

Hála a vállalatban összpontosuló szakértelemnek, amelynek révén világelső lett az építéskémiai termékek és burkolatragasztók terén, a Mapei ezúttal gyors megoldásokat kínál kerámiacsempék fektetésére, valamint, az élelmiszer- és italipar területén alkalmazható rendszereket, és a legkülönfélébb típusú burkolólapok – például a legújabb divatnak megfelelő nagy és vékony lapok – rögzítésére szolgáló minősített, és környezetbarát termékeket.

A Mapei tisztában van a kerámia termékeket kiegészítő fa- és design – műgyanta, illetve cement – padlók iránti megnövekedett igényekkel, így a Cersaie adta lehetőségeket kihasználva, most ezen anyagokhoz is kínál innovatív, a legigényesebb végfelhasználók és belsőépítészek igényeit is kielégítő megoldásokat és termékeket.

A 25–26. pavilonban berendezett Mapei kiállításon több olyan „sziget” is kialakításra került, amelyek a vállalat küldetését, termékeit, és rendszereit ismertetik, és bemutatják, hogy a Mapei milyen módokon járult hozzá a 2015-ös milánói világkiállítás pavilonjainak felépítéséhez és berendezéséhez.

NEMZETKÖZISÉG
Állandó növekedés


Habár az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított Mapei, Milánói központtal rendelkezik, a vállalat külföldön is egyre nagyobb ismertségre tesz szert. A nemzetközi terjeszkedés már az 1960-as évek óta fontos helyet foglal el a cég filozófiájában, és a Mapei Csoport 5 kontinens 31 országában immár 70 leányvállalattal, 66 termelőüzemmel, és 18 kutatási-fejlesztési laboratóriummal büszkélkedhet.
A versenyképesség növelése, a termelékenység fokozása által, a költségek csökkentése, és a helyi igényekre reflektáló megoldások felkutatása, mind e stratégia elemei. A Mapei sikerének titka, hogy hatékonyan össze tudja hangolni az anyacég, és a helyi menedzsmentek célkitűzéseit. Ezért is törekszik folyamatosan arra, hogy a világon mindenütt megnyerjék maguknak a tehetséges embereket.

FENNTARTHATÓSÁGI KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS
A Mapei egyre inkább a környezettudatosságot helyezi kutatásainak és fejlesztéseinek előterébe.


A Mapei hagyományos elkötelezettsége, termékeinek fenntarthatósága mellett, két év óta a „zöldnek látszó” (greenwashing) elleni harc irányába mozdult el. Megpróbálja minél átláthatóbbá tenni tevékenységét, és folyamatosan értékeli termékeinek a környezetre gyakorolt hatásait, azok teljes életciklusa során.
Ennek érdekében több más, a fenntarthatóság témakörébe tartozó kezdeményezés mellett 2013-ban csatlakozott az olasz környezetvédelmi minisztérium által meghirdetett, a fogyasztási cikkek karbon-lábnyomának kiszámítására irányuló hivatalos kezdeményezéshez.

E kezdeményezéshez csatlakozva a Mapei-nek lehetősége nyílt mérni a KERAFLEX MAXI S1 ZERØ ragasztó által, annak teljes életciklusa alatt kibocsátott, és az üvegházhatásért a leginkább felelős gáz, a szén-dioxid mennyiségét, így meghatározhatta, melyek a szén-dioxid menedzsment leghatásosabb módjai.

Vizsgálatok igazolják, hogy a KERAFLEX MAXI S1 ZERØ az első ragasztó, amely egyáltalán nem járul hozzá a klímaváltozáshoz, mivel az általa kibocsátott csekély mennyiségű üvegházhatású szén-dioxidot bőven ellensúlyozzák – más környezeti- szociális kreditpontokkal kifejezhető – pozitív tulajdonságai, vagyis összességében semleges hatásúnak tekinthető.
A kerámia és kő burkolólapok fektetésére javasolt KERAFLEX MAXI S1 ZERØ illékony szerves anyag (VOC) kibocsátása rendkívül alacsony, ezért is kapta meg a német GEV Intézet EC1 R PLUS minősítését. A Low Dust technológiának köszönhetően bekeveréskor kevés szálló por kerül a levegőbe, ezért a cementkötésű termék a burkoló szakemberek egészségét is óvja

A Mapei környezettudatossága azonban nem merül ki ennyiben. A vállalat több minősített terméket és technológiát is felvonultat, amelyek kímélik a környezetet, és a burkoló szakemberek, illetve a végfelhasználók egészségét. A Mapei termékek alacsony illékony szerves anyag (VOC) kibocsátását a német GEV Intézet tanúsította. A DER BLAUE ENGEL környezetvédelmi címke pedig a burkolók, és végfelhasználók számára jelent garanciát a levegő jó minőségére.

2015-ÖS MILÁNÓI VILÁGKIÁLLÍTÁS
A Mapei és a „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottó


A Mapeinek a 2015-ös milánói világkiállításon való részvétele ugyancsak terítékre kerül a Cersaie 2015-ön. A cég szponzoráció, termékek biztosítása, és műszaki vevőszolgálatának rendelkezésre bocsátása révén több mint, 65 pavilon, klaszter és kiegészítő szerkezet építésénél képviseltette magát, amelyeket a legkülönbözőbb méretű és fajtájú kerámialapokkal burkoltak.

A 2015-ös milánói világkiállítás nagyszerű alkalmat teremtett arra, hogy a Mapei tovább növelhesse ismertségét. A Consorzio Orgoglio Bresciát termékekkel támogatva hozzájárult a világkiállítás jelképe, az az olasz szakértelmet és vállalkozó kedvet szimbolizáló Életfa kialakításához.

A Mapei a KERAFLEX MAXI S1 csemperagasztó révén az Intesa Sanpaolo bank „Vízikő” pavilonjának építésében is érdekelt volt. Egy sor találkozót tartottak itt „Ecco la Mia Impresa” (Ez az én vállalatom) címmel, amelyen az expón bemutatott témákban érintett vezető olaszországi vállalkozások képviselői vettek részt.
A Mapei is azon 400 kiválasztott cég egyike volt, amelyek bemutathatták sikertörténetüket.

A Mapei, amely mindig is aktívan, és elkötelezetten támogatta a milánói városfejlesztési projekteket, a 2015-ös világkiállítással egyidejűleg folyó építkezésekből is kivette a maga részét – mintegy tisztelegve „szülővárosa” előtt, amely az expó ideje alatt 6 teljes hónapra a világ közepe lett.

A Mapei a 2015-ös Milánó-i világkiállításon való részvételével kapcsolatos információkért látogasson el a www.mapeifood.com honlapra!
 


Létrehozás időpontja: 2015-10-01 06:30:27
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-01 06:41:28
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 13565
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43054