KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi (online) ülés - 2020.05.06.

A MÉK Elnöksége 05. 06-án tartotta újabb ülését a virtuális térben.

 A veszélyhelyzet tovább tart, így a Kamara is ebben a speciális üzemmódban működik tovább. Az online elnökségi ülések bizonyos értelemben kényelmesebbé teszik a kapcsolattartást, de, mint ahogy vélhetően sok szakmagyakorlónak, így az elnökség tagjainak is hiányzik már az élő kapcsolat, az Ötpacsirta utcai elnökségi ülések hangulata. A mostani elnökségi ülésen Csapó Balázs MÉK FEB elnök is részt vett

Hajnóczi Péter tájékoztatta a MÉK Elnökségét, hogy "A Magyar Építész Kamara javaslatai a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére" tárgyú, Orbán Viktor Miniszterelnöknek, dr. Boros Anita (ITM), dr. György István (ME) államtitkároknak és Füleky Zsolt helyettes államtitkárnak (ME) megküldött levéllel kapcsolatban eddig nem érkezett érdemi visszajelzés.

A vonatkozó jogszabályok és az elnöki szabályok áttekintését követően a MÉK elnöksége úgy döntött, hogy a 2019. évi pénzügyi beszámolóját az erre az alkalomra összehívandó elnökségi ülésen megtárgyalja és elfogadja, míg a többi beszámolót (Elnökségi, Etikai-Fegyelmi, Felügyelő Bizottsági beszámolók) elkészíti, illetve elkészítteti, megtárgyalja és egyetértése esetén az a honlapon közzéteszi. A beszámolók jóváhagyása a jogszabályoknak és az elnöki szabályoknak megfelelően a veszélyhelyzet megszűnését követő küldöttgyűlésen történik. A MÉK elnöksége javasolja, kéri a Területi Kamarák elnökségeit, hogy a saját költségvetésük, beszámolóik tekintetében ugyancsak a fentieknek megfelelően járjanak el!

A MÉK elnökségéhez érkezett jelzés alapján a 2020. évi díjtáblázat korrekcióját elfogadta. A MÉK elnöksége áttekintette az előkészítés alatt álló szabványok és műszaki irányelvek kérdését és javaslattal élet a szakmai véleményt készítők személyére vonatkozóan.

A MÉK elnöksége megtárgyalta a napokban elkészült, az UIA járványhelyzettel kapcsolatos adatszolgáltatási felhívására elkészített anyagot, és úgy döntött, hogy azt megküldi az UIA adatbázisába, valamint közzéteszi a MÉK honlapján is.

A MÉK Elnöksége a veszélyhelyzetet követően, egy már normális üzemmódban tartott elnökségi ülésre hívja meg dr. Kovács Lászlót, a Közbeszerzési Hatóság új elnökét.

Hajnóczi Péter jelezte, hogy az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos BM megkeresésre a MÉK fog reagálni és kezelni a helyzetet.

 

Az Elnökség jövő héten hasonló keretek között továbbfolytatja munkáját...


Létrehozás időpontja: 2020-05-08 13:08:49
Utolsó módosítás időpontja: 2020-05-08 13:10:14
Cimkék: koronavírus, mék, tájékoztató, elnökség, online, ; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 8956
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46027