KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Mit jelent az életciklus projekt?

Ha a kivitelező felel az épület karbantartásáért 25 évig, pl. a homlokzat minőségét tekintve, az a kivitelező nem véletlenül választ minőségi anyagot. Ahogy az több ún. életciklus projekt esetén tőlünk fejlettebb környezettudatossággal rendelkező országokban megtörténik, ilyenkor gyakran a szálcement homlokzatburkolat kerül a fókuszba.

A szálcement különleges látványvilágot kínáló kompozit anyag a jelen elvárásainak rendkívül kedvező ökológiai lábnyomával is messzemenőkig megfelel. Műszaki oldalról a szerelt átszellőztetett burkolati megoldás, és a környezetre tekintettel levő gyártástechnológia teszi ezt a matuzsálemi korba lépő anyagot frissé. Több tucat szín, akár nagytáblás megjelenés, változatos felületek: a szálcement tető és homlokzati anyagok nem csupán látványukkal szolgálják ki a mai ízlést.

És mi a kulcsa ennek? A szálcement síkpala mindenféle időjárási hatást jól tűr: fagyás, olvadás, forróság, intenzív esőzés – egyik sem jelent veszélyt a felületére. Az ilyen burkolatok minden esetben megtartják alakjukat, és azon tulajdonságukat, hogy a korhadásnak és a gombásodásnak ellenállnak. A végeredmény egy hosszú élettartamú homlokzat, melynek karbantartási igénye minimális, így nyugodtan lehet egy életciklus projekt egyik fő eleme.

Kedvező ökológiai lábnyommal

A szálcement anyagok használata az elmúlt évtizedben vált újra közkedveltté, jóllehet gyártástechnológiája közel száz éves, a mai gyártás használja a kor innovációit. Népszerűségének egyik oka minden bizonnyal az esztétika, de talán ma már a környezettudatosság sem szorul méltatlanul háttérbe. Az alacsony energiafelhasználású gyártás, a hosszú élettartama alatt csekély karbantartási igény vagy a 100%-os újrahasznosíthatóság egyre fontosabb szerepet játszik mindennapjainkban.

Az energiatakarékosság jegyében tervezők számára átszellőztetett homlokzatként szintén előnyt kínál. Felújítás esetén se csupán designelemként gondoljunk az amúgy esztétikus, rendkívül változatos színben és számos felülettel elérhető Cembrit, Eternit és Cedral burkolatokra. A lakó- és ipari épületek építése vagy felújításakor a homlokzaton és tetőn megjelenő környezetbarát anyag belsőépítészeti elemként is funkcionálhat. Új épületek modern homlokzatán egy átszellőztetett homlokzat a vizesedésre hajlamos falak kiszárítására, épületek hideg, északi falainak, csapóesőnek vagy más természeti behatásoknak kitett épületrészek utólagos burkolataként is jó szolgálatot tehet.

Fém, kerámia és szálcement alapanyagú, szerelt átszellőztetett homlokzatokhoz alkalmas anyagok az összes szükséges tervezői és kivitelezői támogatással együtt váltak egykézből elérhetővé a CRLT Solutionnak köszönhetően. A cég a Möding kerámia homlokzatburkolatok, a Cembrit, Eternit és Cedral szálcement anyagok, illetve a Mazzonetto és Ruukki fém tetőfedő és homlokzatburkoló anyagok magyarországi képviseletét látja el. Minden anyag esetén teljes rendszert kínál. Ereszcsatorna és a homlokzatburkolatok alszerkezetének kialakításához bevált rögzítések is a választék részét képezik. A fent említett műszaki támogatáson túl logisztikai- és veszélyes hulladék elszállítással válik a folyamat teljessé.

További információ: www.crlt-solution.hu


Létrehozás időpontja: 2021-05-20 21:18:05
Utolsó módosítás időpontja: 2021-05-20 21:21:42
Cimkék: crlt, solution, kampány, mék,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8560; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46533