KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Összefoglaló anyag a településtervezéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról

2021. július 1-én hatályba lépett az Étv. módosítása, melyet a települési önkormányzatok terheinek csökkentése érdekében a településtervezéssel összefüggő törvények módosításáról szóló a 2021. évi XXXIX. törvénnyel fogadott el az országgyűlés. Erre a törvényi alapra épülnek a településtervezéssel kapcsolatos végrehajtási rendeletek.

A jogalkotói szándék szerint a módosítások célja, hogy az építési beruházásokat megalapozó önkormányzati településrendezési szabályozás digitalizált, egyszerűbb, átláthatóbb legyen, és az építési beruházások megvalósításához szükséges esetleges tervmódosítások rendkívül rövid idő alatt végbemenjenek. Mindezek mellett a módosítás a tervezésben és eljárások során tapasztalható indokolatlan párhuzamosságok megszüntetését, illetve a kevesebb tervtípus által gyorsabban lefolytatható eljárásokat ígér, segítve a folyamatok hatékonyságát.

A változásokról az ősszel megrendezett tantermi kötelező továbbképzések keretében már részletes tájékoztatást hallhattak a szakmagyakorlók. A Terület- és településrendezési tagozat elnöke, Liszkay Krisztina elkészített egy – a 2021. októberében hatályos jogszabályi elírások szerinti - összefoglaló anyagot, amelyet ez úton teszünk közzé: Összefoglaló anyag_202110

Terveink szerint a téma online előadás formájában, a szakmai továbbképzés keretében is megismerhető lesz a https://tako.mek.hu/ oldalunkon leresztül.

MÉK Titkárság


Létrehozás időpontja: 2021-11-11 10:58:27
Utolsó módosítás időpontja: 2021-11-11 11:00:52
Cimkék: településtervezés, jogszabály, változások; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 6062
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46776