KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Pótfelvételi nyílt nap a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Lessünk be a METU művészeti képzéseinek kulisszatitkaiba!
Pótfelvételi nyílt nap a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Augusztus 3-án egy délután erejéig megnyílnak a műhelyek a Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa és Rottenbiller utcai campusán, és az érdeklődők bekukkanthatnak Magyarország legnagyobb magánegyetemének művészeti képzéseibe.

Azoknak, akik nem jutottak be a normál felvételi eljárás során a megcélzott szakra, vagy most határozták el, hogy továbbtanulnak, a pótfelvételi egy újabb esély, hogy elkezdhessék felsőfokú tanulmányaikat. A jelentkezés határideje várhatóan augusztus 7-e. Hazánk legnagyobb művészeti felsőoktatási intézményében egyedülállóan széles palettát kínálnak a pótfelvételizőknek: 11 alapszak (BA), 8 mesterszak (MA) és 1 szakirányú továbbképzés várja a hallgatókat többek között a film, a fotó, a divat, a craft, a design, az animáció, a grafika, a média design és a belsőépítészet különböző területein. Idén, a most először induló, egyedülálló Televíziós műsorkészítő mesterszakunk is bemutatkozik a nyílt nap keretében, valamint megismerhetik többek között a Divat és luxusmárka menedzsment szakirányú továbbképzésünket is.

Időpont: augusztus 3., szerda, 16 óra
Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa utcai campus, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6. (bejárat a Hutyra Ferenc utca felől)

A PÓTFELVÉTELI NYÍLT NAPRA IDE KATTINTVA LEHET REGISZTRÁLNI.

A valódi mester tanítvány kapcsolatra és team munkára épülő oktatási struktúra alapját a neves hazai és nemzetközi szakemberekből álló oktatói gárda, valamint a legmodernebb technológiákkal, szoftverháttérrel, magas technikai felszereltséggel működő műhelyek, műtermek adják. A pótfelvételi nyílt nap keretében az általános pótfelvételi tájékoztatáson túl Baráth Hajnal művészeti rektorhelyettes mutatja be a képzéseket, kitérve a legújabb sikerekre is, mint például az Annecy Filmfesztiválon díjat nyert Balkon című film, vagy a filmes terület hallgatóinak egyéb fesztiválsikerei, többek között a Filmoperatőr mesterszakosaink közreműködésével készült Hajdu Szabolcs film, amely elnyerte az 51. Karlovy Vary Filmfesztiválon a Kristály Glóbuszt.

A sikerek mellett a frissdiplomások kiállításaira és eseményeire is felhívja a figyelmet: augusztus 17. - szeptember 9. között a B32 Galériában Képi ábrázolás szakosaink mutatkoznak be, ősztől pedig folyamatos programokkal várjuk majd az érdeklődőket. A Galamb utcai Galériában szeptembertől izgalmas programokkal készülünk, többek között a Design Hét Budapest 2016 keretében, de ismét lesz Animascope, MozgóképEST és Média design végzőseink is készülnek egy nagyszabású novemberi bemutatóra. A hallgatók a program során rövid prezentációk keretében beszélnek arról, hogy milyen az élet a Metropolitanen: milyenek a tanárok, a műhelyek, az eszközkészlet, a technika, a felszereltség, és mivel foglalkoznak az egyes szakokon, milyen hazai és nemzetközi sikereket értek el és milyen közös projektek megvalósítására nyílt lehetőségük. A Metropolitan pótfelvételi nyílt napon a szakok oktatói és hallgatói a Rózsa és Rottenbiller utcai műhelyekben mutatják be az egyetemen zajló izgalmas munkát. Itt nemcsak a képzésekről kaphatórészletes és szubjektív tájékoztatás, hanem az egyetem hangulatába is belekóstolhatnak a látogatók.

AZ ALÁBBI SZAKOKRA LEHET ELLÁTOGATNI A PÓTFELVÉTELI NYÍLT NAPON:

BA alapszakok és specializációk (hat féléves képzés):

 • Animáció alapszak
 • Design- és művészetelmélet alapszak
 • Elektronikus ábrázolás alapszak
 • Fotográfia alapszak / alkotói fotográfia, divatfotográfia, fotóriporter specializáció
 • Képi ábrázolás alapszak
 • Kézműves alapszak / divatékszer- és kiegészítő tervezés, kerámia, öltözék- és kiegészítő tervezés, textilművesség specializáció
 • Környezetkultúra alapszak / környezetprezentáció, enteriőr és környezettervezés specializáció
 • Média design alapszak
 • Mozgóképkultúra és médiaismeret alapszak / mozgóképkészítő, mozgóképi kommunikáció specializáció
 • Televíziós műsorkészítő alapszak
 • Tervezőgrafika alapszak

MA alapszakok (négy féléves képzés):

 • Animáció mesterszak
 • Belsőépítész környezettervező művész mesterszak
 • Design- és művészetmenedzsment mesterszak / múzeumi menedzsment specializáció
 • Divat- és textiltervezés mesterszak / divattervezés és textiltervezés specializáció
 • Formatervező művész mesterszak
 • Mozgóképművész mesterszak / kreatív producer, műsorkészítő, író-dramaturg, vágó specializáció
 • Tervezőgrafika mesterszak / képgrafika, tervezőgrafika, betűtervezés-tipográfia specializáció
 • Televíziós műsorkészítő mesterszak

Szakirányú továbbképzés (három féléves képzés):
Divat- és luxusmárka menedzsment
Nagy felbontású fotók:
https://www.dropbox.com/sh/wy0wyys4yxexq1s/AABpWxUso_Ot7evVLfykO_DMa?dl=0

További információk:
Kubik Elvira, +36209163206, elvira@kubikelvira.com

A Budapesti Metropolitan Egyetemről
A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A Metropolitanen 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik az oktatás. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg 31 alapszak, 15 mesterszak, 32 szakirányú továbbképzés, és 13 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. A Metropolitan jelenleg több mint 120 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot közel 40 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az ATV.


Létrehozás időpontja: 2016-07-25 12:28:47
Utolsó módosítás időpontja: 2016-07-25 12:51:06
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 11401
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43611