KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Rendhagyó formaképzés télikerttel

Amikor tervezés során cél a formabontó tömegképzés, az épület egyedi, exkluzív megjelenése, legyen szó akár magas minőségi igényű közintézmény vagy egy modern családi ház építéséről, felújításáról, ne feledkezzünk meg a Solarlux üvegszerkezeti lehetőségekről, például egy télikert által nyújtott látványos megoldásról! Minderről akkor sem kell lemondanunk, ha olyan szokatlan szituációval találkozunk, hogy például az üvegtetőnek a megszokottal szemben, éppen az épület felé kell dőlnie.

A Solarlux télikertek minden épülettípushoz és formához könnyen hozzáilleszthetőek, megtörve a hagyományos homlokzati képet. A tervezői kreativitástól függően használható akár az épületet környezetéből kiemelő feltűnő design elemként vagy a tradicionális értékrendbe illeszkedő formakép kialakításához. A mindenképpen értékes építészeti megoldás mellett a Solarlux télikert az épületet birtokba vevő közönség számára is pluszt jelent, hiszen életünk több mint felét zárt térben töltjük, így a természetes fény beengedése egyre hangsúlyosabbá válik ott, ahol legtöbbet vagyunk, legyen ez az otthonunk, vagy munkahelyünk. A modern és élhető Solarlux télikert egyszerre alkot organikus egységet az épület többi részével, miközben az üvegplafonnak és -falaknak köszönhetően az egész hely fényben fürdik, az év minden szakában.

Felújítások során gyakran előfordulhat, hogy például a kialakítandó üvegtetőnek, a megszokottal szemben, éppen az épület felé kell dőlnie, és esetleg a homlokzat még vissza is van léptetve. Az eset rendhagyó, de korántsem szokatlan, hiszen ilyenkor jogosan merülnek fel a kételyek az összefolyó esővíz, kondenzvíz elvezetése, a hó zug elkerülése, a hőszigetelt, páramentes falcsatlakozás, és a falazat/födémkoszorú terhelésének elosztása kapcsán. A Solarlux télikerttel azonban a tető standard csatlakozásait kiegészítve végigfutó tehermegosztó acél konzolokkal, a falazat csatlakozásánál kialakított épített vápa kialakítással minden csapadékot megfelelően el lehet vezetni. A vápa megfelelő lejtése belső lejtésképzéssel megoldható, majd PVC és utána bádogfedéssel biztosítható a sértetlensége. Amikor a tető többféle dőlésszögben találkozik az üvegtetővel, a vápa mélységével kompenzálható a víz mozgási energiája. A kialakult belső sarokban a feltorlódó hó olvadását érdemes nem csak az üvegtető intenzívebb hősugárzásával, hanem vápafűtéssel is elősegíteni.

A Solarlux üvegszerkezetek forgalmazó Mantu Ajtó - Ablak Stúdió felkészült mérnök gárdája és az alkatelemek által nyújtott egyedi csatlakozási lehetőségek a nehéz kivitelezési helyzetekben is biztonságos megoldást nyújt. Egyedi télikert csomóponti rajzokért keresse fel weboldalunkat!


Létrehozás időpontja: 2014-10-21 13:38:45
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-21 13:44:25
Cimkék: Mantu;
Megtekintések száma: 11137
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42365