KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Siniat szárazépítési megoldások: hétköznapi és speciális igényekre

A Siniat új márkának számít a szárazépítési rendszerek piacán. Ám csak a név új, a mögötte álló tartalom a Lafarge Csoport európai és dél- amerikai szárazépítészeti üzletágának szaktudását jelenti, amely néhány éve már az Etex Csoport építőanyag kínálatát színesíti.

A Siniat magyartermékválasztékában a komplett NIDA szárazépítési rendszer megtalálható: a gipszkartonoktól, fémprofiloktól, rögzítő elemektől, fali­ és mennyezet tartozékoktól kezdve egészen a ragasztó-és glettelőgipszekig, de akár olyan díszítő elemek is vásárolhatóak,mint gipsz párkányok. AEurópa több piacán a komplett Nida rendszer számos eleme évek óta jó hírnek örvend, és nemcsak családi- vagy társasházi épületeknél alkalmazzák, hanem olyan komolyabb műszaki követelményeket támasztó beruházásoknál is, mint bevásárló központok, irodák, kórházak.

Fontos adat, hogy a SINIAT által ajánlott összes gipszkarton lap, úgy a normál, mint a megnövelt tűzgátlási paraméterekkel rendelkezők, hőszigetelési tényezője: λ= 0,20 W/mK. A lapok stabilitására és ellenálló képességére jellemző, hogy azok eleget tesznek a PN-EN 520+A1:2012 szabvány követelményeinek.

Kipróbálva, bevizsgálva itthon is
ÉMI vizsgálati program előzte meg aSiniat termékek magyarországi bevezetését, amelynek eredményeképpen minden termék (beleértve a speciális rendszereket is) a jelenleg Magyarországon végezhető összes építési tevékenység során, bármilyen beruházási igény esetén felhasználható. A vizsgálati tanúsítványok a www.siniat.hu.com oldalon olvashatóak.

Siniatszárazépítési rendszer minden felhasználási területre
Rövid összefoglaló a cég által kínált műszaki megoldásokról:
ANIDA Start gipsz hézagológipsz a gipszkarton lapok közötti illesztések erősítő szalaggal történő hézagolására szolgál.
A NidaFiniszglettelőgipszpedig a gipszkarton lapok közötti hézagok végleges, befejező hézagolására és teljes felületének glettelésére ajánlott.
A NidaGladkaglettelőgipsz falak és mennyezetek teljes felületen történő gletteléséhez ajánlott, amelyek felülete lehet gipszkarton lap, gipszvakolat, mész­cement vakolat,sima betonelem, gipsztömb vagy akár gázbeton.
A NidaKlejT ragasztógipsz gipszkarton lapok bármilyen falfelülethez történő beltéri rögzítésére alkalmas, legyen a felület tégla, beton, gázbeton, gipsz­ vagyásványi anyagúvakolattalellátott fal. Emellett használható gipsz­ ill. gipszkarton párkányok, egyéb gipsz dísz elemek szerelésére, egyéb befejező munkák elkészítésére.

A Nidakülönleges igényekreis tud megoldást
Természetesen vannak a termékkínálatnak standard rendszeri (mint pl. Nida Előtétfalak, NidaVálaszfalal, Nida Mennyezetek, Nida Tetőtér), de a Siniaterőssége az innovatív lemezburkolataiban rejlik, legyen szó vizes területről, komoly akusztikai igényekről vagy sugárzásról.
A NIDA Hydronedvszívó képessége 3% alatti, mert megnövelt mechanikai paraméterekkel és kiemelkedő nedvességgel szembeni ellenálló képességgel rendelkezik. A penész kialakulására jelentősen kisebb az esély, ezért a vizesés nedves helyiségekben a NidaHydro mint a csempe alapburkolata is megjelenhet. Fali­ ill. mennyezetburkolatként pedig akár uszodákban, éttermekben, kórházakban,garázsokban és pincékben is használható. A NidaHydro az első gipszkarton lap, amely kültéren is alkalmazható, ezért szállodákban, ipari épületekben, bevásárló központokban és más közintézményekben is közkedvelt alkalmazásuk a homlokzat külső rétege alá, függetlenül attól, hogy milyen felületről beszélünk (falburkolat, hőszigetelés vagy külső vakolat).

NidaTwarda(gipszrostlap), olyan épületek kivitelezése során előnyös, ahol a burkolat nagyobb terhelésnek van kitéve (középületeknél pl. iskolák, sporttermek, kórházak, valamint lakóhelyiségekben pl. folyosók, gyermekszobák).

NidaSonic a nagy akusztikai igényű helyiségekben alkalmazható (mozik, dísztermek, előadótermek, hangstúdiók).

Nida RTG speciális felhasználási területe a sugárzásnak kitett felület, így pl. olyan helyiségek, ahol röntgensugarakat kibocsátó berendezések találhatók.

És hogy milyen az üzleti háttér?
Az Etex-Group 2011. év végén vásárolta meg a LafargeGypsum európai és latin-amerikai szárazépítészeti üzletágát, ezzel az Etex Európában is a három legnagyobb piaci szereplő egyikévé vált.Az akvizícióval Az Etex csoport jelenleg 44 országban, 121 gyáregységgel rendelkezik, és több mint 16 800 alkalmazottal 2,86 milliárd eurós árbevételt realizál.A mára az Etex-csoporthoz tartozó LafargeGypsum 13 országban, 43 gyártólétesítményben működik.
Magyarországon az Etex-csoport leányvállalata a CreatonSouth-East Europe Kft. stratégiai partnerségben dolgozik együtt a létrejött, gipszkarton forgalmazással foglalkozó Siniat céggel.

Néhány látványos referenciával tudjuk bemutatni a kínált megoldásokat:
http://www.siniat.hu.com/hu-hu/tudaskozpont/referenciak


Létrehozás időpontja: 2016-11-02 15:33:13
Utolsó módosítás időpontja: 2016-11-08 10:05:20
Cimkék: Siniat; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10936
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43779