KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

TELEPÜLÉSMÉRNÖK MSC JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. NOVEMBER 15.

Az urbanisztika iránt érdeklődők 2017. november 15-ig jelentkezhetnek Településmérnök MSc képzésre a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar szervezésében. A Budai Campuson (Budapest, XI. ker. Villányi út) február elején induló nappali képzésre olyan építészek, tájépítészek, építőmérnökök jelentkezését várják, akiket érdekelnek az urbanisztika aktuális kérdései, a kortárs városépítészeti trendek és tenni szeretnének településeink élhetőbbé, fenntarthatóbbá, szebbé tételéért.

Az érdeklődők a Településmérnök MSc felvételi honlapján átfogó tájékoztatást kaphatnak a képzésről és a felvételiről egyaránt:

www.telepulesmernokfelveteli.com

Az építészmérnöki, a tájrendező és kertépítő mérnöki, valamint az építőmérnöki alapdiplomák teljes kreditérték beszámításával vehetők figyelembe, de más alapszaktudással rendelkezők esetében is lehetőség van a megszerzett kreditek beszámítására.

A képzés négy szemesztere alatt elsősorban településtervezéssel, területi és regionális tervezéssel, építészeti tervezéssel foglalkozó tárgyakkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal lehet találkozni, de a tájépítészet, környezetvédelem, infrastruktúratervezés és települési értékvédelem is bővíti a tervezési ismereteket nyújtó tantárgyak palettáját.

A Településmérnök MSc képzés elvégzésével Okleveles Településmérnök diplomát szerezhetnek a hallgatók.

A friss diplomások a végzést követően általában azonnal el tudnak helyezkedni a tervező- és tanácsadó cégeknél, fejlesztési ügynökségeknél és az állami, önkormányzati szférában egyaránt.

Okleveles Településmérnökként a megfelelő gyakorlati idő leteltével (a hatályos jogszabályok szerint 5 év) településtervezési jogosultság (TT) szerezhető, mely feljogosít településrendezési eszközök (Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat), telepítési tanulmányterv, beépítési terv és örökségvédelmi hatástanulmány készítésére is (részletesen ld.: 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről).

A megszerzett diplomával az önkormányzati, állami szférában is jól lehet érvényesülni. Az Okleveles Településmérnök jogosult egyes főépítészi feladatkörök ellátására is (részletesen ld.: 190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet a főépítészi tevékenységről).

Letölthető tartalom:

1. szórólap

2. szórólap


Létrehozás időpontja: 2017-10-25 21:49:47
Utolsó módosítás időpontja: 2017-10-25 21:50:43
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 10737
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44363