KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Új termékekkel bővült a Porotherm Rapid portfólió

Az elmúlt időszakba a házépítések kapcsán is kiemelt figyelmet kapott – nemcsak a kész épület, hanem már a kivitelezési munkák során is – a fenntarthatóság, illetve a hatékonyság kérdése. A Wienerberger vállalati filozófiája, hogy mindezekre az innováció révén, a kutatás-fejlesztésre fordított nem csak anyagi, de szellemi forrásokkal lehet a legjobb válaszokat megtalálni. Ennek a különleges munkának az eredménye például a POROTHERM RAPID falazási technológia, amely egyértelműen a XXI. század építési elvárásainak megfelelően dolgoztak ki a Wienerberger szakemberei.

RAPID falazási technológia lényege, hogy a téglák a felfekvő felületükön síkra csiszolva kerülnek ki a gyárból, így azok, mint két asztallap, tökéletesen egymásra helyezhetők a következő sorokban. Ezáltal a szükséges kötőanyag mennyisége kevesebb lesz, és a falazat gyorsabban elkészíthető.

A hazánkban is egyre népszerűbb csiszolt falazóelemek használata, mely változást a Porotherm termékkínálata is mutat. 2023. januárjától a 20 cm vastagságú elemek is elérhetőek Rapid (csiszolt) verzióban, így bármilyen vastagságú falazat építésére is van szükség, a Porotherm kínálatában megtalálható.

Porotherm Rapid termékportfólió

Energy+ termékcsalád:

Porotherm 50 Thermo Rapid (Dryfix)

Porotherm 44 Thermo Rapid (Dryfix)

Porotherm 38 Thermo Rapid (Dryfix)

Comfort termékcsalád

Porotherm 50 X-therm Rapid (Dryfix)

Porotherm 44 X-therm Rapid (Dryfix)

Porotherm 38 X-therm Rapid (Dryfix)

Porotherm 30 X-therm Rapid (Dryfix)

Classic termékcsalád:

Porotherm 30 N+F Rapid (Dryfix)

Porotherm 25 N+F Rapid (Dryfix)

Belső termékcsalád:

Porotherm 20 N+F Rapid (Dryfix)

Porotherm 10 N+F Rapid (Dryfix)

Wienerberger Magyarországról:

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 29 európai országban, valamint Kínában, Indiában és az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 17 000 alkalmazottat foglalkoztat. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt. 


Létrehozás időpontja: 2023-02-09 17:20:09
Utolsó módosítás időpontja: 2023-02-09 17:21:10
Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2296; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47418