KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Visszatér az URSA DF 35 GOLD!

Tavasszal ismerhette meg a magyar piac az URSA vállalat új fejlesztését, a lignin kötőanyaggal készült szálas ásványgyapot szigetelőanyagok két előfutárát, az URSA SF34 LIGNIN és URSA SF 32 LIGNIN termékeket.

A szakma elismerése a gyárat újabb termékfejlesztésre buzdította: ezúttal a korábban is nagy népszerűségnek örvendő URSA DF 35 GOLD tekercses ásványgyapot kapott lignin tartalmú kötőanyagot!

A megújuló forrásból nyerhető természetes növényi polimer nyersanyag az ezidáig is kiváló műszaki tulajdonságokkal bíró üveggyapot szálasanyagot még magasabb minőségi szintre emeli. A késztermék még stabilabb, szilárdabb, és még jobban ellenáll a természetes kártevőknek (baktériumok, gombák), víznek, UV sugárzásnak, mint korábbi verziója.

Komfort és egészség

Elérkezett az idő, hogy valóra váljanak a lakályos padlástérrel kapcsolatos álmok. Amikor nemcsak „egy kis korszerűsítésre” vágyik a háztulajdonos, hanem olyan új lakrészek létrehozására, amelyek a mindennapi élet maximális komfortját mozdítják elő. Egy otthon akkor igazán lakályos, ha falai között egészséges beltéri levegőt biztosítunk - az pedig csak természetes anyagokkal érhető el. Az optimális végeredmény biztosítása érdekében elengedhetetlen nemcsak a komplett tetőszerkezeti rétegrend gondos megtervezése és kivitelezése, hanem különös gondot kell fordítani a hőszigetelő - és egyben hangelnyelő - ásványgyapot kiválasztására, valamint a jóminőségű és speciális tetőfóliák alkalmazására.

Többféle szigetelési rétegrend alkalmazható a tetőterekben, és az adott épület adottságaitól függ, épp melyik a legelőnyösebb: szarufák közötti és alatti vagy feletti, esetleg kívülről hízlalt utólagos tetőszigetelés. Egy biztos: magastetőkbe javasolt a két réteg (10+15 cm) szigetelés. Sokan nem tudják, hogy rozsdamentes „Z” alakú huzalozással csak a 0,037 vagy nagyobb hővezetési tényezőjű terméket kell ellátni, mert a többi termék – mint például az URSA DF 35 GOLD LIGNIN is - „öntartó”. Ez nagyban egyszerűsíti és meggyorsítja a beépítést amellett, hogy munkadíj költség is megtakarítható vele.

Az épület fűtési-hűtési költségeinek minimalizálása érdekében ajánlatos a 0,032- 0,035 W/mK hővezető képességű anyagok felé orientálódni, de természetesen kiváló hatásfok érhető el az ennél valamivel magasabb deklarált lambdájú ásványgyapotokkal is - amennyiben azok megfelelő vastagságban kerülnek beépítésre.

Költséghatékony szempojntból is tökéletes megoldást nyújt erre az URSA Lignin termékcsoport új tagja, az URSA DF 35 GOLD LIGNIN, mivel ez a természetbarát szálas szigetelőanyag 0,035 W/mK lambdával rendelkezik. Kiváló hő- és hangszigetelő, valamint méret- és formatartó képességén felül - a lignin tartalmú kötőanyagnak köszönhetően is – kiporzásmentes, puha és környezetszennyezés nélkül lebomlik. Ami pedig a legfontosabb: a házakba beépítve sokkal egészségesebb lesz a beltéri klíma!

Közkívánatra az új URSA DF 35 LIGNIN szigetelőpaplan várhatóan júliusban már elérhető lesz a hazai építőipari piacon.

 

URSA Salgótarján Zrt.

www.ursa.hu

Termékoldal:  https://www.ursa.hu/df-35-gold-lignin


Létrehozás időpontja: 2023-07-13 11:50:23
Utolsó módosítás időpontja: 2023-07-14 11:04:23
Cimkék: ursa, df35, gold, lignin; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 1714; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47612