KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Versenyben a szép homlokzatok a Baumit pályázatán

A cég újra meghirdette a rangos eseményt a harmonikus utcaképekért 
A Baumit Kft. 2013. október 17-én, a „Színek az építészetben” szakmai konferencián jelentette be az Év Homlokzata Pályázat 2014 kiírását. A tervezők és kivitelezők 2014. március 30-ig adhatják le pályázataikat, amelyeket az előző évekhez hasonlóan, független szakmai zsűri bírálja el.

A pályázat öt kategóriájának nyerteseit gálaesten ünnepli majd az Építészek Világnapján a Baumit Kft, ezzel is kedvet ébresztve a tervezők és kivitelezők színesebb munkáihoz.

Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A Baumit a pályázók legjobb munkáin keresztül szeretné megmutatni a szakma és a magyar közízlés számára, hogy az új irányzatok, tradíciók, a nemzetközi divatirányzatok elemei és a magyar tervezők által megálmodott új motívumok hogyan jelenhetnek meg a homlokzatokon.
Az értékelésnél az épület külső megjelenésén túl, a zsűri figyelmet fordít az építkezés során alkalmazott technológiára és a felhasznált anyagokra is. Az eddig díjazott homlokzatok a sajtó nyilvánosságán keresztül etalonná váltak, a jellegzetes alakzatok, árnyalatok, struktúrák a hazai utcaképek követendő példái lettek. A családi ház, társasház, középület, panelfelújítás és műemlék kategóriák nyerteseiről neves szakemberekből álló, független zsűri dönt.

A Baumit elkötelezett híve a minőségnek és az innovációnak, így külön díjjal jutalmazza azt a pályázót, aki a benevezett épületen különlegesen új technikai megoldást, kivitelezési módszert, vagy iránymutató, harmonikus színkombinációt alkalmazott.
Az Év Homlokzata 2014 Pályázat célja, hogy támogassa a tervezők, kivitelezők modern és egyedi törekvéseit. Ezzel a hagyományteremtő kezdeményezésével a Baumit népszerűsíteni kívánja az energiatakarékos – ezáltal környezetbarát – homlokzati megoldások alkalmazását. A független zsűri által díjazott alkotások széles körű bemutatásával hozzá kíván járulni az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához.
A pályázás részleteiről, feltételeiről és a jelentkezésről további információt a www.evhomlokzata.hu oldalon talál. Az Év Homlokzata Pályázatot kiíró Baumit Kft.-ről bővebben a www.baumit.hu oldalon olvashat.A Baumitról

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat. 2012-ben  az építőipari válság ellenére a Baumit nemzetközi cégcsoport 6,3%-os növekedést ért el, árbevétele 840 millió euró volt, beruházásainak értéke 45 millió eurós.
Fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. Első külföldi leányvállalata Magyarországon alakult meg 1990-ben és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. 
A Baumit Kft. négy üzemében termel, Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán. 170 munkatársat foglalkoztat. Cégközpontja Dorogon található.
Az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében támogatta az Országos Mentőszolgálatot mentési eszközökkel és az állomások felújításához adott építő anyagokkal. A vörösiszap katasztrófa után egyik alapítója volt az Építőipari Szolidaritási Platformnak. 2013-ben segítséget nyújtott a dunai árvíz utáni helyreállítási munkákhoz. Legutóbb az esztergomi kórháznak vásárolt rákdiagnosztikai eszközt.


További információ:                       
Szeifert Ágnes, marketing és PR-vezető               
Baumit Kft.                           
Tel.:  +36 33/512-920 (218 mellék)                
E-mail: a.szeifert@baumit.hu                   

Sajtóinformáció:
Cseh László, PR tanácsadó
Stern Communications
Tel.: +36 30/685-8304
E-mail: laszlo.cseh@sterncom.hu
 


Létrehozás időpontja: 2013-10-22 20:53:24
Utolsó módosítás időpontja: 2013-11-05 21:00:22

Megtekintések száma: 16860
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41510