KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Homlokzaton a Balaton

Az esztétikai igények mellett a természeti hatásokkal szembeni ellenállóság az elmúlt évek szélsőséges időjárása miatt egyre hangsúlyosabb elvárás a homlokzat és a tető megoldások közötti döntés esetén. Ez a megfontolás vezette a tervezőket, hogy egy különleges Prefa megoldás alkalmazását javasolják a Balatonbogláron bauhaus stílusban épült családi nyaraló homlokzatán.

A külső és belső kapcsolatot hangsúlyozó nagy méretű megnyitások, a terasz fölé nyúló homlokzat, amelyen 300 m2-en jelenik meg Prefa Pfefalz terméke, négyzetes, vonalas megjelenésével különleges hangulatot sugároz. „Valóban rendhagyó az anyagok kombinációja. De különösen a homlokzat fény-árnyék játéka érdekes.” – mondta el Szabó Ádám, homlokzati tervező (B3-architect Kft.).A homlokzaton modern építészeti elemként jelennek meg az egyáltalán nem szokványos, derékszögű állókorccal kialakított nagy ellenálló képességű alumínium anyagú, egyedi, patina zöld színű kazetták. A környezet, a Balaton és a növényzet színeivel harmonizáló, az épület árnyékolásáról gondoskodó különleges homlokzatburkolat modern, lendületes megjelenést biztosít az épületnek. Ugyanakkor a megfogalmazott igény szerint egyben hosszú távú védelmet is nyújt az időjárási hatásokkal szemben. Bajkai Gábor építésztervező és Szabó Ádám homlokzati tervező (B3-architech Kft.) számár egyszerre volt fontos, hogy a választott anyag és forma megfeleljen a megbízó által támasztott igényeknek: legyen egyedi megjelenésű és kínáljon tartós megoldást. A tervezők és a megbízó számára is meggyőző volt, hogy a PREFA termékei nem csak ellenálló képességükkel és élettartamukkal tűnnek ki a választékból, hanem azzal is, hogy exkluzív kialakítású épületekhez is kiválóan alkalmazhatóak. Így az ilyen épületek nem csak zaj, por, hó, szél és eső ellen válnak védetté, hanem megjelenésükben is modern, szép lesz.

A megrendelő eredetileg más alapanyagú fémburkolatot képzelt el, de a Prefa nagy ellenálló képességű és viharálló alumínium burkolatának egyszerű alkalmazása, felületi szépsége és az általa elnyerhető homlokzati összhatás, valamint a 40 év garancia meggyőző érvek voltak.

A bádogos szakma szépsége

A bádogos munkák a Szolnok-Kas Kft. szakembereinek köszönhetően, 2013 nyarán nagyjából három hónap alatt készültek el. „A különböző méretű kazetták az alszerkezeten történő pontos elhelyezése körültekintő munkát igényelt. Emellett kihívást jelentett a kazetták és a homlokzaton elhelyezett nyílászárók egymáshoz illesztése is.” – vélekedett a bádogos munka kihívásait taglalva Barta Levente, a cég ügyvezetője, akinek számára fontos volt annak bemutatása, milyen lehetőségeket kínál maga az anyag egy hozzáértő szakember kezében.

Milyen előnyöket kínál a Prefalz? Hajlékonyságának köszönhetően könnyebben formálható, mint a legtöbb hasonló korcolt anyag. Számos kreatív felhasználási lehetőséget kínál tető és homlokzat kialakításához egyaránt: a lebegő íves tetőtől a bonyolult tetőfelépítményekig, kupolatetőkig vagy nagy felületű tetőkig. 13 standard színben, sima és stukkó felülettel elérhető. Tartósan megmaradó minősége alapja a gyártó által nyújtott 40 év garanciának.

Tervezők: Bajkai Gabor, építész, Szabó Ádám, homlokzati tervező
Bádogos munka: Szolnok KAS Kft., Barta Levente

10 év, 10 épület, 10 Prefa megoldás: legyen Öné a következő bemutatott Prefa megoldás!
További információ: www.prefa.hu

 


Létrehozás időpontja: 2014-04-15 16:31:20
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-15 16:30:20

Megtekintések száma: 12355
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41869