SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Szakmai továbbképzések április 18-án (műemlékvédelem) és április 24-én (szerzői jog) az Építészek Házában

Szakmai továbbképzések április 18-án (műemlékvédelem) és április 24-én (szerzői jog) az Építészek Házában

Read more…Felhívás főépítészek számára

» MÉK news » MÉK News

A 2024. október 1. napjától hatályba lépő 2023. évi C. törvény (Méptv.) 53. § (4) bekezdése szerint a területi kamarák közhiteles és bárki számára elérhető nyilvántartást vezet a területén lakóhellyel rendelkező állami és az önkormányzati főépítészekről. Ugyanezen bekezdés rendelkezik arról is, hogy a „nyilvántartásba vételről – valamint ha az adott főépítész még nem kamarai tag, akkor a kamarai tagságról is – a területi kamara elnöksége a törvényi feltételek igazolása után 30 napon belül határoz.”

Read more…


MÉK Terület- és Településrendezési Tagozatának Tagozati Gyűlése - 2024. április 12.…

» MÉK news » Terület- és Településrendezési Tagozat hírei

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Építész Kamara Terület- és Településrendezési Tagozat Tagozati Gyűlésére, melyet 2024. április 12-én (pénteken) 9:30-tól tartunk. Határozatképtelenség esetén a megismételt Tagozati Gyűlést 10 órakor azonos napirenddel UGYANOTT tartjuk. REGISZTRÁCIÓ 9 ÓRÁTÓL

Read more…


A Foster + Partners és a Grimshaw is előadást tart az idei SHARE Magyarország konfere…

» News, informations - HOME » Conferences

Május 14-én kerül sor a SHARE Magyarország 2024: Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórumra a Néprajzi Múzeumban.  A részvételért építész kamarai szakmagyakorlóknak 2 továbbképzési pont jár.
Az idei konferencia elnöke Csapó Balázs, a Paragram Stúdió alapítója és ügyvezető igazgatója lesz. 

Read more…


Állami kitüntetéseket adtak át március 15. alkalmából

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Kossuth-díjat kapott:
Salamin Ferenc Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a hagyomány továbbélését szolgáló organikus-regionális építészet remekeit kiérlelő tervezőmunkája elismeréseként

Read more…


Április első napjaiban kerül a postaládákba az Építész Közlöny

» MÉK news » MÉK News

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

Egy jó rendezvényhez tér kell, még pedig rendezvénytér! Erről szól a közlönyünk mostani száma.

A jogalkotói berkekben már fogalmazzák az Építészeti Törvényhez és az állami beruházásokról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendeletek. Ezt mindannyian kincstári optimizmussal és óvatos várakozással szemléljük, és Kamaraként igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a megszülető jogszabályok a kormányzati szándékon túl megfeleljenek a szakma elvárásainak is. A folyamathoz kapcsolódó munkacsoportokban a MÉK képviselői azon dolgoznak, hogy a többi szakmai szervezettel együtt, vagy ha kell velük szemben is érvényesíteni tudják a tervezők érdekeit.

Read more…


A Magyar Építész Kamara közleménye

» MÉK news » MÉK News

A Magyar Építész Kamara elnöksége továbbra sem rendelkezik a székházunkat, illetve a kamara működését, elhelyezését érintő új információval, azonban leszögezzük, hogy a Kamara eddig is, és ezután is csak a Kamara működését lehetővé tévő megfelelő helyszínnel kapcsolatban nyilvánít véleményt.

Read more…


MÉK Küldöttgyűlés - 2024.05.24.

» MÉK news » Küldöttgyűlés

A Magyar Építész Kamara soron következő küldöttgyűlésének időpontja a MÉK Elnökségének 3/2024. (02.02.) sz. határozata alapján 2024. május 24., péntek.

Read more…


Tájékoztató a MÉK – ARCH -E projektről

» News, informations - HOME » Local news

Az Építészeti Tervpályázatok Európai Platformja (European Platform for Architectural Design Competitions (ADC)) az Európai Unió társfinanszírozásával 2026. márciusig megvalósítandó projekt, az ARCH-E projekt, (Uniós azonosító száma: Project 101100268 – ARCH-E – CREA-CULT-2022-COOP) az Európai Bizottság Creative Europe (CREA) keretprogramján belül.

Read more…