Aktuális
Tagozati hírek

MÉK Műemlékvédelmi Tagozat MEGHÍVÓ 2024 évi tagozati rendes gyűlésre

MÉK Műemlékvédelmi Tagozat MEGHÍVÓ 2024 évi tagozati rendes gyűlésre

Időpont: 2023. május 7. (kedd) 14:30 óra
Helyszín: Építészek Háza, Kós terem (1088 Bp. Ötpacsirta u.2.)

Tagozati hírek

MÉK Terület- és Településrendezési Tagozatának Tagozati Gyűlése - 2024. április 12.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Építész Kamara Terület- és Településrendezési Tagozat Tagozati Gyűlésére, melyet 2024. április 12-én (pénteken) 9:30-tól tartunk. Határozatképtelenség esetén a megismételt Tagozati Gyűlést 10 órakor azonos napirenddel UGYANOTT tartjuk. REGISZTRÁCIÓ 9 ÓRÁTÓL

Tagozati hírek

ÉV TÁJÉPÍTÉSZE Díj 2024 pályázati felhívás

Idén 12. alkalommal kerül meghirdetésre az ÉV Tájépítésze Díj pályázata és megrendezésre a díjátadó gála.

Tagozati hírek

Zöldinfrastruktúra tervezési továbbképzés és tanúsítás a MÉK szervezésében

A globális klímaválság a tájépítész szakmát egyrészt kihívások, másrészt számos feladat elé állítja, hiszen megoldásokat kell keresnie a klímaváltozás hatásainak enyhítésére és kezelésére. A felmerülő problémák megoldása az épített és természeti környezettel foglalkozó szakemberek szemléletváltása mellett a kihívásokra választ adó rendszerszemléletű megoldások kidolgozásával érhető el.

 

Tagozati hírek

MÉK Táj- és Kertépítészeti Tagozatának Tagozati Gyűlése - 2024. február 1. 16.00

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozatának Tagozati Gyűlésére, melyet 2024. február 1-én (csütörtökön) 16.00 órától tartunk. Határozatképtelenség esetén a megismételt Tagozati Gyűlés 16.15 órakor azonos napirenddel kerül megrendezésre. REGISZTRÁCIÓ 15.45 ÓRÁTÓL

Tagozati hírek

Összefoglaló a MÉK Táj- és Kertépítészeit Tagozatának 2023. II. és III. negyedéves tevékenységéről

A MÉK Táj- és Kertépítészeti Tagozat legutóbbi vezetőségi ülésén áttekintette az elmúlt negyedévben elvégzett feladatokat és meghatározta a következő negyedév főbb célkitűzéseit. Ezek rövid összefoglalóját az alábbi táblázat tartalmazza:

Tagozati hírek

Tisztújító Tagozati Gyűlés - Belsőépítészeti Tagozat

MEGHÍVÓ

Kedves Kollégák,

A Belsőépítészeti Tagozat elnökének, vezetőségi- valamint Szakmai Minősítő Bizottsági tagjainak mandátuma lejár, ezért Tisztújító Tagozati Gyűlést hívunk össze.

A rendezvényen nemcsak a kötelező programokat, hanem jóhangulatú évbúcsúztatót is tartunk. Ennek érdekében kis meglepetés ajándékkal is készültünk, melyet az első 50 érkező kap. A hivatalos program után az udvaron forralt bor, tea és fánkocskák várnak mindenkit.

Tagozati hírek

Tájépítész kérdőív - éghajlatvédelem és a társadalmi bevonás háttér

Kedves Tájépítészek!
 
Nagy kíváncsisággal hívunk minden tájépítészt az egyetem keretei között spontán alakult kétfős kutatócsoportunk kérdéseinek megválaszolására: az éghajlatvédelem és a társadalmi bevonás hátterére, valamint a tájépítészek ezekhez való viszonyulására, szerepére vonatkozóan. Abból indultunk ki, hogy az éghajlatvédelem és a társadalmi bevonás egyaránt feltétele a hosszú életű szabadterek létrehozásának.
Tagozati hírek

Belsőépítészeti Tagozat – 2023. évi Tisztségviselő választás december - a Jelölő Bizottság javaslata

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatának októberi választása eredménytelen volt, így 2023. december 12-én kerül sor a Tisztújító Tagozati Gyűlésre a MÉK székházában, amelyen megválasztja a Tagozat elnökét, vezetőségét és minősítő bizottsági tagokat a következő négy évre.

Tagozati hírek

A tisztújító Belsőépítészeti tagozati gyűlés - 2023. október 26. – csütörtök – 15:00 óra

Kedves Kollégák,

A Belsőépítészeti Tagozat elnökének, vezetőségi- valamint Szakmai Minősítő Bizottsági tagjainak mandátuma lejár, ezért Tisztújító Tagozati Gyűlést hívunk össze.

A vezetőség 2023. június 1-i ülésén megválasztotta a Jelölőbizottság tagjait. A Jelölőbizottság összeállította a jelölt listát, melyet a MÉK honlapján szeptember 26-án nyilvánosságra hoztunk, és a Meghívó mellékleteként is megtalálható.